Thee

Thee: Meer dan alleen water met een smaakje

De titel zegt het eigenlijk al; thee is meer dan alleen maar water met een smaakje. Thee kan namelijk vele voordelen voor jou brengen. Thee kan een moment van rust geven, een moment samen zijn, een genietmoment, een heilzame functie hebben, of gewoon een warme drank zijn. 

Thee (de; m; meervoud: theeën)

1 (toebereide) bladeren van een bep. heester

2 hieruit bereide drank: thee zetten

van Dale

Voor mij heeft thee een grotere betekenis, is thee meer dan water met een smaakje. Vroeger als ik uit school kwam was een kopje thee met mijn moeder drinken gelijk de dag bespreken. Nog altijd als ik op bezoek kom staat de thee klaar en kletsen we heel wat af. Ook in mijn eigen huishouden is het theemoment niet weg te denken. Even samen zitten en genieten van een kopje thee.

Thee is meer dan alleen water met een smaakje

Thee geeft voor mij dus een moment van bezinning, of dit nou met familie of vrienden samen is of alleen. Het geeft de rust om even de dag te laten bezinken en alles te relativeren. Thee kan ook een heilzame werking hebben. Ooit gaf iemand mij het advies om bij erge keelpijn saliethee te drinken. Salie heeft een verzachtende werking op de keel. Door deze tip ben ik op onderzoek uitgegaan wat de werking van verschillende theesoorten en kruideninfusies zijn. Wist je bijvoorbeeld dat anijsthee de maag tot rust brengt? Op Instagram schreef ik er een post over! Wil je meer weten over gezondheidsvoordelen van thee? Houd dan de blog in de gaten!

Ook zit er een link tussen thee en sporten. Hydrateren is bijvoorbeeld belangrijk. Daarnaast zit thee vol met antioxidanten, de antioxidanten vechten tegen vrije radicalen die vrij komen in je lichaam. Vrije radicalen zorgen voor vermoeidheid en spierpijn, thee vecht hier dus tegen! Thee is dus echt meer dan alleen warm water met een smaakje!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *