Persoonlijk

Welkom!

Over Tealicious by Louise

Via Tealicious by Louise deel ik mijn passie voor thee, sporten en koken, maar geef ik je ook een kijkje in andere alledaagse zaken die mij bezig houden. Op deze site vindt je de lekkerste tips over thee, mijn favoriete recepten en de groei die ik doormaak als hardloper met astma. Mijn doel is om anderen te laten genieten van mijn creaties en te motiveren om dromen waar te maken ondanks een beperking.

Achter Tealicious by Louise zit ik, Louise. Door de weeks sta ik voor de klas en in het weekend ben ik druk met verschillende hobbies. Naast een grote liefde voor thee en koken, ben ik gek op wandelen en hardlopen. Daarnaast speel ik gitaar, en zing, lees en schilder ik graag.

Creativiteit, gezelligheid, toewijding en geduld zijn zo maar wat omschrijvingen die bij mij passen.

Tealicious by Louise is ontstaan uit mijn Instagrampagina over thee en mijn weg van astmapatiënt naar hardloper. Wat begon als een uitprobeersel is uitgegroeid tot een nieuwe hobby. Via Tealicious by Louise geef ik jullie een kijkje in mijn leven. Daarnaast probeer ik mensen te motiveren en inspireren om dromen waar te maken en de hobbels op de weg te overwinnen. Maak je dromen waar, ondanks een beperking!

Een hobbel nemen om je dromen waar te maken is iets waar veel mensen stoppen. De kracht vinden om deze hobbel te nemen is lastig. Het overwinnen van de hobbel brengt je verder! Ik geef je tips om jouw dromen waar te maken, om positiever in het leven te staan en weer te genieten van het leven.

Hoe het allemaal begon…

Diagnose astma

Jaren terug kreeg ik de diagnose astma. Als ik terugkijk op de lagere en middelbare school verklaart dit wel waarom ik altijd tegen lichamelijke opvoeding (gym) opzag. Klasgenoten kon ik nooit bijhouden, de piepjestest (hele slechte herinneringen aan…) haalde ik net aan om vervolgens piepend op de grond te liggen. Na de diagnose ben ik onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut gaan sporten. Wat een verschil om te sporten met astma medicatie in plaats van zonder!

Door de drukte van mijn opleiding en vervolgens mijn fulltime baan aan de andere kant van het land, lukte het niet om het sporten vol te houden. Het bijhouden van de collega’s tijdens een lunchwandeling in de duinen was een uitputtingsslag. Mijn goede conditie was ver te zoeken.

Verhuizen naar schonere lucht

In de zomer van 2019 vertrokken mijn man en ik van Den Haag richting Den Helder. Weg uit de grote stad, dichter bij werk, én wonen in veel schonere lucht. Letterlijk een verademing om de grote stad te ontvluchten! Inmiddels lukte het mij om de collega’s bij te houden met wandelen en kwam de vraag of ik mee zou willen doen met de Alkmaar City Run. Mijn eerste reactie was “Je bent niet goed! Als je een zuurstoftank meeneemt red ik het wandelend misschien wel”. Voor mij voelde de stap van wandelen naar hardlopen veel te groot. Nog nooit had ik hardgelopen, want de angst om benauwd te worden was te groot. Ongetraind 5 kilometer hardlopen leek mij dan ook geen goed plan.

Als grapje gooide ik tegen de leidinggevende eruit dat hij het wel mee kon nemen in mijn planningsgesprek voor komend jaar. En zo begon mijn avontuur van nooit hardlopen “want ik heb astma en dat kan ik niet”, naar “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Alle beperkingen gingen overboord, ik ging mijn dromen waarmaken.

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”

Pippi Langkous

Instagram en blog

Naast mijn avontuur om te gaan hardlopen was ik op Instagram een account begonnen over thee (Tealicious theeleut). Hier deelde ik verschillende en persoonlijke blends, tips over heilzame werking van bepaalde kruiden en thee-gerelateerde accessoires. Puur om te inspireren en andere mee te laten genieten van mijn liefde voor thee.

De tips werden goed ontvangen, persoonlijke blends aangevraagd, maar er kwamen ook signalen dat mijn positieve draai aan mijn leven met astma hen inspireerde. Inspireren doe ik graag dus kwam het idee om een nieuwe Instagram op te zetten over het hardlopen met een beperking. Dit bleek niet handig; twee accounts bijhouden, voor beide content bedenken, regelmatig posten en daarnaast fulltime werken. Ook paste het niet meer bij de doelstelling van deze blog.

Conclusie: Tealicious theeleut werd Tealicious by Louise, een Instagram en blog over gezondheid, duurzaamheid, persoonlijke ontwikkeling en nog veel meer, met een vleugje thee. Alles om jou te helpen dromen waar te maken ondanks een beperking.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *