Persoonlijk

Terugblik op januari

Vandaag een ander soort blog. Geen review of tips, maar een terugblik op januari. En wat voor maand! Een maand vol met veranderingen, verrassingen en dubbel feest. Lees gauw verder voor wat er allemaal op mijn pad kwam!

Week 1

Op nieuwjaarsdag is het altijd uitslapen, en rustig aan opstarten, waarna er een telefoontje richting mijn opa gaat. Even de beste wensen voor het nieuwe jaar wensen en direct bijkletsen. Mijn opa vindt dat altijd super fijn en leeft helemaal op aan de telefoon! Elke keer opnieuw verteld hij hoe fijn hij het vindt dat ik de moeite neem om even te bellen. En dat is toch waar ik het voor doe; opa die blij is. Vanwege alle maatregelen was langsgaan helaas geen optie, anders is dat natuurlijk wel nog beter.

De eerste week van het jaar had ik lekker nog verlof van werk. Dit was maar goed ook, want met de dubbele hernia ging het nog niet zo best. Het wekelijkse bezoekje aan de fysio was de enige “verplichting” deze week. De fysio helpt heel goed bij het soepel houden van de overige spieren in mijn rug, waardoor de pijn van de hernia(‘s) wat minder is. Dat bezoekje voelt dus niet echt als een verplichting.?

De rest van de week heb ik besteed aan het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl voor mijn blog. Komende week zou ik starten met de Boost je blog training van Mira Ennen en daar wilde ik dus goed voorbereid aan starten.

Week 2

Op maandag kwam de eerste trainingsmodule van de Boost je blog training binnen. Deze dag ging over de basis van het bloggen. Super interessant, en ook zeker leerzaam! Na het lesmateriaal doorgenomen te hebben volgde de opdracht. Heerlijk om zo even druk bezig te zijn met mijn blog, en deze verder te professionaliseren.

Gelukkig had ik deze week ook nog verlof van mijn werk en kon ik alle tijd en energie die ik had stoppen in het verder ontwikkelen van mijn blog.

Foto van een beeldscherm met de eerste lesdag van de Boost je blog training van Mira Ennen.

Van een gratis WordPress pagina ging ik over naar een eigen domein en hosting. De overgang had even wat voeten in de aarde, maar o wat ben ik blij met het resultaat! Het hele proces van de overgang ben ik bijgestaan door de toppers van Kristel Digital Consulting. Super fijn om hulp te krijgen en wat zaken uit handen te geven, dat gaf heel wat rust. Want ondanks dat het lijkt dat ik fulltime aan de slag was met de blog, was dit niet zo.

Die verdraaide hernia’s maakte het zitten achter een laptop bijna onmogelijk. Een uurtje lukte nog wel, maar daarna moest ik al gauw weer gaan liggen om even de spanning van de rug te halen. Gelukkig mocht ik deze week twee keer naar de fysiotherapeute. Waarna ik mij toch iets beter begon te voelen.

Week 3

Het moment was daar, de vernieuwde website ging live! Super spannend om iets waar je lang aan gewerkt hebt te delen met anderen. Wat zouden mijn familie en vrienden ervan vinden? Zou ik direct lezers hebben? Ik heb toch niet spellingsfouten ergens? Na al deze gedachten riep ik mijzelf tot de orde; loslaten deze gedachten en angsten! Spellingsfouten kunnen gebeuren, ik heb nou eenmaal dyslexie, dus jammer dan. Tuurlijk lees ik 100x mijn blogs door, maar toch kan er wel eens iets doorheen schieten. Loslaten dus die angst. En oordelen? Kom maar op, ik sta achter mijn teksten.

Banner Tealicious by Louise, Thee & Meer - Lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling.

Veel tijd om hierover te piekeren was er ook niet, ik begon namelijk ook weer met werken. Halve dagen in plaats van hele door de stomme hernia’s. Dinsdagochtend mocht ik ook eindelijk na maanden weer fysiek lesgeven! Wat een feest! Na deze ochtend was ik totaal afgemat, had ik super veel pijn en zag ik even op tegen de rest van de week. Gelukkig na een nacht slapen voelde ik mijn wat beter qua vermoeidheid, alleen die pijn was niet te doen.

Helaas kwam dinsdagochtend vroeg een telefoontje van werk; ik moest in quarantaine. Gelukkig liep dit met een sisser af, geen klachten of positieve test. Dat was ook nog eens extra fijn, want volgende week zou ik jarig zijn!

Op donderdag kwam er ook nog eens extra fijn nieuws, ik was geslaagd voor mijn opleiding! Afgelopen jaar volgde ik een opleiding naast mijn fulltime baan. Zwaar, maar wel super leuk. Heel veel nieuwe vrienden gemaakt, mijn netwerk uitgebreid en een bak aan kennis opgedaan. Of ik snel nog eens een opleiding zal doen naast mijn baan verwacht ik niet. Eerst maar eens herstellen en leven zonder een berg studieboeken om mij heen.

Week 4

Deze week stond in het teken van (online) lesgeven, uitslagen en feest. Op de dinsdag moest mijn online les om 16u klaar zijn, want ik verwachtte een telefoontje uit het ziekenhuis. Eindelijk zou er uitsluitsel komen of ik een behandeling zou krijgen voor de hernia’s. Gelukkig positief bericht! Eindelijk ging er een behandeling gepland worden na 8 maanden (!) pijn lijden. Al die tijd kon ik dus niet hardlopen, laat staan überhaupt iets zelfstandig doen (probeer maar eens sokken aan te krijgen met zo veel pijn). Nou duimen dat de behandeling goed aanslaat.

Woensdag was het feest, mijn 30ste verjaardag! Hoewel ik 30 werd, voelde ik mij eerder 80. Moe, pijn, en de halve dag heb ik op de bank doorgebracht. Gelukkig met taart, bloemen en cadeaus. ? Door alle maatregelen had ik wel besloten om mijn verjaardag niet echt te vieren. Dat komt wel als er weer meer mag en ik meer kan.

Vier het leven elke dag, want het kan zomaar opeens over zijn!

Selfie met ballonen

Vrijdag was er een online borrel met mijn studiegenoten. We zouden vandaag onze diploma-uitreiking hebben, maar deze werd verplaatst naar een later moment. Toch kwamen wij even samen om te proosten en het jaar deels af te sluiten. Een speciaal moment want de vraag is nog maar of bij de fysieke diploma-uitreiking de klas nog compleet is, een van de klasgenoten is namelijk terminaal ziek. Een beladen borrel moment, maar zo fijn om elkaar weer even te spreken! Deze situatie zet je ook weer even met beide benen op de grond. Vier het leven elke dag, want het kan zomaar opeens over zijn!

Het weekend stond uiteraard in het teken van feest, dubbel feest, of eigenlijk trippel feest! Verjaardag, diploma en eindelijk een behandeling!

Terugkijkend op januari was het een bewogen maand met veel veranderingen en feest. Ik ben benieuwd wat februari gaat brengen. Hoe kijk jij terug op januari?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *