Recept glutenvrij bananenbrood
Recepten,  Tussendoortjes

Glutenvrij bananenbrood

Bananenbrood, maar dan glutenvrij, zodat ook jij kan genieten van deze lekkernij! Probeer nu dit eenvoudige recept voor een heerlijk glutenvrij bananenbroodje vol met noten! Voedzaam, lekker en eenvoudig te maken.

Glutenvrij bananenbrood; hét alternatief voor de simpele roomboter cake. Een roomboter of marmer cake stond jaren achtereen op de tafel als lekkernij. Tegenwoordig verdwijnt de standaard cake steeds meer uit het huiselijke beeld en maakt het plaats voor een nieuwe gangmaker. Het bananenbrood komt steeds vaker als alternatief op tafel te staan. Het zou gezonder zijn, je gebruikt tenslotte bananen in je beslag en voedzamer, wat maakt dat het een ideaal tussendoortje is. Dat het bananenbrood lekker is, is geen woord over gelogen! Zoet, voedzaam en super eenvoudig om te maken. Hoe je deze glutenvrije, tarwevrije en lactosevrije lekkernij maakt lees je hieronder. Opzoek naar een recept voor Vegan bananenbrood? Carolien deelde haar recept.

Glutenvrij bananenbrood recept

Keukenbenodigdheden

  • Mengkom
  • Bakblik voor cake
  • Vork
  • Keukenweegschaal
  • Oven

Ingrediënten bananenbrood

  • 3 eieren (M)
  • 100 gram amandelmeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 75 gram noten (amandelen, pecannoten, en/of walnoten)
  • 3 rijpe bananen
  • Boter (plantaardig) om het cakeblik in te vetten
  • Optioneel toevoegen (kies er 1 a 2 uit):
    • 50 gram dadels
    • Chocolade stukjes
    • Snufje kaneel
    • 50 gedroogd fruit (cranberry bijvoorbeeld)
bananenbrood
Photo by Polina Tankilevitch on Pexels.com

Stappenplan voor dit heerlijke bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (heteluchtoven).
  2. Pureer de bananen of maak met een vork tot een pretje.
  3. Hak 3/4 van de noten fijn, bewaar de overige noten als topping.
  4. Klop de eieren en meng met de bananen en het amandelmeel.
  5. Voeg het bakpoeder en de gehakte noten toe en meng het geheel goed.
  6. Vet het cakeblik in met wat boter en schenk het mengsel in het blik.
  7. Versier de bovenkant van het mengsel met de overgebleven noten.
  8. Zet het blik in het midden van de oven en bak in 45 minuten gaar.
  9. Laat het bananenbrood afkoelen alvorens ervan te smikkelen!
banana bread with chocolate
Photo by Flora Westbrook on Pexels.com

Ga jij dit lekkere recept uitproberen? Heb je een andere variatie op dit recept? Laat het hieronder weten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *