pasta met geroosterde tomaten
Recepten

Pasta met geroosterde tomaten

Een van mijn favoriete recepten; Pasta met geroosterde tomaten en basicilicumolie. Afgelopen weekend maakte ik met allemaal verse producten dit heerlijke gerecht. Eenvoudig, snel en vol met vitamines. Voor de bereiding heb je een pan nodig om de pasta in te koken, een oven met grote ovenschaal, vergiet, kom en een staafmixer.

Door de ingrediënten aan te passen naar lactosevrije opties, is dit recept ook lactosevrij en zelfs vegan te maken!

Bereiding

Hieronder lees je hoe je de pasta met geroosterde tomaten bereid!

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

  • 500 g snacktomaten
  • 5 trostomaten
  • 15 g tijm (gedroogd of vers)
  • 6 el olijfolie
  • 250 g verse pasta (glutenvrij)
  • 1 basilicumplantje
  • 250 g mascarpone
  • 4 seizoenen peper
  • zout

Eventueel toevoegen: geraspte kaas als topping.

Bereiding (40 minuten)

  1. Verwarm de oven voor tot 225 graden. Breng intussen een ruime pan water aan de kook.
  2. Snij de snacktomaatjes doormidden en snijd de trostomaten in partjes (hoeveelheid naar eigen inzicht). Verdeel alle tomaten over de bakplaat en leg de takjes tijm erover. Besprenkel met 3 el olie en versgemalen peper. Door de tijm mee te bakken trekt de smaak van de tijm in de tomaten.
  3. Rooster de tomaten in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. zacht en gaar.
  4. Pureer ondertussen met de staafmixer een hand vol basilicumblaadjes met de resterende 3 el olie. Breng de basilicumolie op smaak met versgemalen peper.
  5. Kook de pasta beetgaar in ca. 2 min (de tijd verschilt per soort pasta). Laat de pasta in een vergiet uitlekken.
  6. Neem de tomaten uit de oven. Verwijder de takjes tijm. Giet de pasta over in een kom en schep de tomaten en mascarpone hier doorheen. Breng op smaak met versgemalen peper.
  7. Verdeel de pasta over 2 á 3 borden en voeg de basilicumolie toe. Bestrooi met gemalen peper en serveer.
pasta met geroosterde tomaten

Dit recept is afgeleid van een recept van Jumbo.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: