Lifestyle,  Persoonlijk

Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land, de een moet er niet aan denken, de ander geniet er met volle teugen van. Met de huidige Corona-situatie is een vakantie in eigen land, om even de dagelijkse sleur te doorbreken, perfect! Waarom ik dat vind lees je hieronder.

Niets zo fijn als even een weekend vluchten aan het normale leven en even te genieten van de rust. Geen telefoons, computers, televisie etc. Maar pure luxe en echt even genieten met elkaar (en dus niet bloggen in het weekend).

Nederland of buitenland?

Voor mij hoeft een weekend weg of vakantie niet altijd ver weg te zijn. Heel mijn leven ben ik in Nederland op vakantie geweest, en niet vaak naar verre oorden. Heb ik dan wat gemist? Misschien, maar zij die niet in Nederland op vakantie zijn geweest hebben ook wat gemist. Stiekem kan ik namelijk verklappen dat ik op heel veel unieke plekken ben geweest in Nederland.

Landkaart, vakantie pins
Photo by Aksonsat Uanthoeng on Pexels.com

Ben ik dan nog nooit in het buitenland geweest? Nee hoor, Spanje, België, Duitsland, Frankrijk, en Indonesië kan ik afstrepen. En ja, ik wil nog veel meer van de wereld zien. Op dit moment met de Corona-situatie is dat alleen niet zo eenvoudig. Gelukkig is een vakantie in Nederland ook leuk!

Nederland kent namelijk prachtige plekken. Per provincie lijkt de natuur anders, maar is er ook grote variëteit in de architectuur en cultuur in Nederland. Zo woon ik zelf in de kop van Noord-Holland, waar er voornamelijk landbouw is, duinen, molens en de economie draait op toerisme. Oorspronkelijk kom ik uit de randstad, druk, multi-culti, en hoogbouw. Een wereld van verschil, maar beide Nederland. ❤ Vooral de rust is hier een groot verschil met de randstad, wat als voordeel heeft dat je niet op het strand een leeg stukje hoeft te zoeken.

Groet’n oet Twente

Afgelopen weekend waren wij weg in eigen land, in Twente. Met mijn hernia wilde we wel wat extra luxe dus werd het een weekend in een Van der Valk hotel. Puur genieten en wat een heerlijk weer hadden we!

Op de dag van aankomst heerlijk gedineerd in het restaurant. Hier werd goed rekening gehouden met de gluten, dus onbezorgd kunnen eten. Service was top en het eten verrukkelijk! Zeker de dame blanche is een aanrader? Vanille ijs met eroverheen een koepel van witte chocolade, welke smelt door de warme chocoladesaus. Jummie!

Zaterdagmiddag eindigde na een heerlijke wandeling op het terras in de zon met een wijntje en een Caesar salade. Alweer om je vingers bij af te likken, en wederom met veel zorg samengesteld zodat er geen gluten in mijn buurt zouden komen. Heerlijk om zo lekker onbezorgd te kunnen genieten.

Al met al een perfect weekendje weg, in eigen land. Betaalbaar, relaxed, prachtig weer en heerlijk eten. Alle dingen die je op een vakantie in het buitenland ook (hoopt) te hebben. Zo zie je maar, je hoeft niet ver weg voor een vakantiegevoel! Vakantie kan prima in eigen land.

Uitstapjes in Nederland op de planning

Gezien de hele Corona-situatie nog even voort lijkt te duren hebben wij alvast wat nieuwe plannen gemaakt voor de komende tijd. Zo staat er nog een weekend Arnhem op de planning met vrienden. Toen ik nog in Arnhem werkte voelde het door de bosrijke omgeving als op vakantie gaan. Helaas verdween dat gevoel direct als ik het kantoorpand in stapte om te gaan werken. ? Tijd dus om het gevoel terug te krijgen en de omgeving verder te verkennen middels een korte break in eigen land weer. Wellicht dit keer in een huisje van Center Parcs.

Ook staan er plannen in de steigers om met vrienden een (mid-)week naar het Bosrijkpark van de Efteling te gaan. De ervaring leert dat het op- en-neer rijden vanuit Noord-Holland voor een dag Efteling geen succes is, dus maken we er een feestelijke week van in een huisje. Al meerdere keren zijn wij in het Efteling Hotel verbleven en dit bevalt elke keer super goed. Voor de mensen die glutenvrij/lactosevrij eten is het goed te weten dat je onbezorgd kunt genieten op verschillende plekken in het attractiepark en in het hotel. Het personeel is goed op de hoogte en weet wat service is.

Denk ik mogelijkheden, niet in wat er niet kan.

Louise

Voor iedereen die nog op vakantie gaat, of hoopt te gaan, onverwacht plannen heeft moeten wijzigen door de pandemie en baalt; denk in mogelijkheden, niet in wat er niet kan. Zo kan je ook in eigen land een prima vakantie of korte break hebben. Ook voor elk budget is er wat mogelijk. Fletcher heeft bijvoorbeeld vaak super fijne aanbiedingen voor een paar dagen weg!

Heb jij nog tips voor een vakantie in eigen land? Laat dan vooral een reactie hieronder achter.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *