dog lying beside person on white comforter while holding tea mug
Lifestyle

10 simpele tips om thuis te ontspannen

Weer een dag hard gewerkt en tijd om naar huis te gaan. Thuis is het tijd om eens lekker te ontspannen. Maar hoe doe je dat thuis? Buiten de deur kan je naar een sauna gaan of een massage boeken. Tenzij je heel luxe woont, ga ik er vanuit dat je dit niet standaard thuis doet. Maar niets is zo belangrijk als ook thuis ontspanning vinden. Ontspanning draagt namelijk positief bij aan de gezondheid.

Maar wat is ontspanning dan? Dat is voor iedereen anders en ook niet iedereen zal op dezelfde mannier ontspanning vinden. Wel kan er een verschil gemaakt worden tussen mentaal en fysiek ontspannen. Hoewel deze ook weer met elkaar verweven zijn. Man, lastig verhaal…

Omdat ontspannen voor iedereen belangrijk is, volgen hieronder verschillende ontspanningstips voor thuis. Wanneer er situaties zijn waardoor de thuissituatie niet positief kan bijdragen aan de ontspanning, zullen deze tips niet geheel gaan helpen. Denk bijvoorbeeld aan stressvolle situaties zoals een scheiding, een onveilige thuissituatie of gillende kinderen op de achtergrond.

Genoeg gekletst; tijd voor de ontspanningstips voor thuis!

ontspanning in het bos met boek
Photo by Pixabay on Pexels.com

10 simpele ontspanningstips voor thuis

Ontspanning hebben we allemaal nodig. Bijvoorbeeld na een dag hard werken, in stressvolle situaties, na een examen of toets. Om jou te helpen staan hieronder tien simpelen ontspanningstips voor thuis. Voor iedereen zal ontspannen op een andere manier gaan. Kies uit de lijst hieronder een paar tips en probeer ze uit. Wie weet heb jij een nieuwe manier gevonden om thuis te ontspannen.

  1. Zet een kopje thee, kruip in die fijne stoel en geniet van je kop thee. Lees hier nog meer redenen om thee te drinken.
  2. Geur draagt bij aan ontspanning, dus kies lekkere geur wierook of zet de aroma diffuser aan met een heerlijke geur.
  3. Zoek een playlist op met chill-tracks en geniet van de muziek.
  4. Lees eens een boek of luister een luisterboek.
  5. Zet een meditatie op en waan je in rust.
  6. Volg een yogales online.
  7. Duik de keuken in en bak een taart, het proces en de geuren helpen je ontspannen.
  8. Trek makkelijk zittende kleding aan en ga eens lekker liggen op de bank.
  9. Doe een ademhalingsoefening (begeleid of onbegeleid). Bijvoorbeeld liggend op je rug in bed alle drukpunten in je hoofd benoemen van je lichaam met het matras.
  10. Laat het bad vol lopen met een heerlijk badschuim, zet kaarsjes en een muziekje aan en geniet van jouw ontspanningsmoment in bad.

Heb jij nog een goede tip om thuis te ontspannen? Laat je tip hieronder achter.

13 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *