black gift box on wooden surface
Lifestyle

Cadeau voor een theeliefhebber

O help, alweer een cadeautje nodig! Of het nou een cadeau voor 5 december, kerst, een verjaardag of een hart onder de riem is, iets bedenken om cadeau te doen aan een ander is vaak lastig. Althans, dat vind ik. Uren kan ik rondkijken opzoek naar een cadeau om alsnog zonder iets thuis te komen. Inspiratie doe ik dan graag online op. Om jou te helpen met inspiratie op doen heb ik een lijst samengesteld met cadeaus voor een theeliefhebber.

Theepot

Een theepot is een essentieel onderdeel van het theedrinken. Iemand die van thee houdt, zal dit zeker een tof cadeau vinden. Theepotten zijn er in verschillende vormen en maten. Zo ben ik ooit eens een theepot in de vorm van een lama tegengekomen. Niet helemaal mijn ding, maar wie weet is het wel wat voor de theeliefhebber waar jij een cadeau voor zoekt.

Zelf ben ik meer van eenvoudige theepotten zoals een emaille van Dille en Kamille of een gietijzeren van Bredemeijer.

Theepot Bredemeijer gietijzer groen
Groene gietijzeren Bredemeijer theepot

Theemuts

Bij een theepot hoort natuurlijk ook een theemuts. Een theemuts is een soort ovenwant, maar dan groter, om over de theepot te zetten. Zo blijft de thee in de theepot langer warm, en het ziet er nog eens leuk uit ook op tafel. Samen met de theepot, vormt dit een perfect cadeau voor de theeliefhebber.

Verse thee

Weet jij ongeveer wat de favoriete smaken zijn van degene waar jij een cadeau voor koopt? Zo ja, zoek dan eens een verse thee uit waar deze smaken in zitten. Je geeft dan niet zomaar een zakje thee cadeau, je geeft iets aan de ander waar je echt goed over nagedacht hebt. Een speciaal cadeautje voor de theeleut.

Mega theemok

De kop kan niet groot genoeg zijn voor thee. Dus ga gauw opzoek naar die grote theemok of dat grote theeglas waar een hele sloot thee in kan. Blond Amsterdam heeft bijvoorbeeld grote mokken waar 500 mL thee in gaat, ideaal (totdat je naar de wc moet natuurlijk door zo veel thee).

Thee adventskalender

Aftellen tot kerst, wie doet het niet? Met een adventskalender wordt dit nog leuker. Elke dag maak je een hokje/tasje open en komt er weer een verassing tevoorschijn. Adventskalenders bestaan er in verschillende soorten en maten, van beautyproducten tot bier, maar ook thee. Maak zelf een thee adventskalender of bestel er eentje.

Thee ei

Wist je dat er verse thee veel lekkerder is dan thee uit een zakje? Om verse thee te laten trekken heb je wel een thee ei of zeefje nodig. Gelukkig bestaan er verschillende soorten theezeefjes en eieren op de markt. Van simpelen eieren tot aapjes, planten en dino’s. Zo zit er vast een tussen die jij cadeau kan doen. Ook leuk om samen met een zakje verse thee cadeau te geven aan de theeliefhebber.

Boek over thee

Geef jij graag boeken cadeau? Of houdt de theeleut waar jij een cadeau voor zoekt ook van lezen? Misschien is dan een boek over thee wel het ideale cadeau.

Dille en Kamille verkoopt het boek “Theegeheimen”. Een boek over de verschillende soorten thee, hoe je het beste thee zet, en verschillende recepten met thee in de hoofdrol. Ook leer je met dit boek hoe je thee kan combineren, ook wel tea-pairing genoemd.

Een boek vol praktische tips, lekkere recepten en leuke feitjes. Perfect voor de echte theeliefhebber!

Thee workshop

Een theeliefhebber vindt het vast leuk om een keer een thee workshop te doen onder leiding van een theesommelier. Een theesommelier kan alles over thee vertellen, hoe je smaken herkent, hoe je de perfecte kop thee zet, hoe je de smaken in thee kunt versterken of verzakken door deze te combineren met bepaalde ingrediënten in voedsel. Ook voor iemand die niet een grote fan is van thee is dit een unieke ervaring!

Hopelijk heb je wat aan dit lijstje met cadeautips voor een theeliefhebber!

Aanvullingen mogen hieronder achtergelaten worden.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *