leaves hang on rope
Lifestyle

5 leuke herfst activiteiten

De ‘R’ zit weer in de maand, de zomer is echt voorbij, dus is het tijd voor de herfst. Ondanks dat ik gek ben op de zomer, vind ik de herfst ook altijd iets magisch hebben. De kleuren in de natuur die veranderen, het gure weer waar je naar kan kijken vanuit huis, warme chocolademelk drinken, of thee natuurlijk. Toch is het altijd even schakelen wanneer het weer slechter wordt, want wat ga je dan doen? Welke activiteiten kan je in de herfst doen? Wat is er leuk met kinderen en wat niet? Lees gauw verder voor een aantal leuke herfst activiteiten.

1. Herfstwandeling door het bos

Trek je wandelschoenen of laarzen aan, je regenjas aan en ga er op uit. De natuur is prachtig in de herfst, dus waarom geen gebruik van maken? Daarnaast is deze herfst activiteit ook goed voor je weerstand en vitamine D opname. Om het voor kinderen nog leuker te maken, kan je een herfst bingokaart maken. Laat de kinderen in het bos opzoek gaan naar alles was op de bingokaart staat.

2. Bordspelletjes spelen

De herfst vraagt om gezellige avondjes samen. En dan niet samen “gezellig” op je telefoon bezig zijn, maar echt samen iets doen. Een van mijn favoriete herfst activiteiten om samen te doen is het spelen van spelletjes. Maak een borrelplankje, neem er een goede wijn of thee bij en trommel wat vrienden op. Zet de stapel bordspelletjes maar klaar en speel samen met vrienden bijvoorbeeld een potje Kolonisten van Catan of Ticket to ride.

3. Lees een boek

Zelf ben ik gek op boeken lezen, maar zeker in de herfst vind ik dit heerlijk met een dekentje erbij. Muziekje op de achtergrond, kaarsjes aan en gaan! Mijn favoriete plekje om te lezen is op de bank bij het raam of in een grote fauteuil. Heb jij ook een grote to-be-read stapel liggen of ben je nog opzoek naar een leuk boek? Er zijn een aantal boeken die je eens gelezen moet hebben wat mij betreft. Van klassiekers tot minder bekende boeken, voor ieder wat wils (ook voor kinderen).

4. Movie night met herfst thema

De herfst is voor mij het perfecte moment om weer series en films te kijken. Dus tijd voor een pyjama party met movie night! De verschillende streaming diensten staan weer vol met de leukste herfst en Halloween films. Favoriet is hier bijvoorbeeld Hocus Pocus, deel 1 en 2. Wist je dat je bij de meeste streaming diensten tegenwoordig samen tegelijkertijd dezelfde film kan kijken vanuit verschillende huizen? Een iemand kan een party aanmaken en kijk vervolgens tegelijkertijd naar dezelfde film. Wel moet iedereen een eigen account hebben voor de dienst waarbij je kijkt.

5. Pumpkin spice gerechten en drankjes maken

Het mag eindelijk weer, want de herfst schreeuwt pumpkin spice! Tijd dus om de keuken in te duiken en de Pumpkin spice uit de kast te trekken. Tijd om de heerlijkste warme dranken en baksels te maken. Wat denk je bijvoorbeeld van een lekkere pumpkin spiced latte? Of een carrot cake, granola of warme chocolade melk met pumpkin spice? Dat wordt smullen!

autumn window decoration
Photo by Ioana Motoc on Pexels.com

Wat doe jij graag in de herfst?

11 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *