person holding mug of coffee
Lifestyle,  Persoonlijke ontwikkeling

Winterdip selfcare tips voor thuis

Herken je dat, ga je in de ochtend op pad is het donker, ga je richting huis na het werk, is het weer donker. Amper daglicht gezien en thuis gaat het leven ook gewoon door. Als je niet op past, kom je in een sleur terecht en misschien wel in een winterdip. Een winterdip ontstaat doordat we weinig zonlicht zien, maar kent ook andere oorzaken zoals slechte voeding bijvoorbeeld. Voorkomen is altijd beter dan genezen, Esme deelde daarom al een aantal tips om een winterdip te voorkomen. Maar wat nou als je toch een winterdip hebt? Lees hier een aantal selfcare tips voor thuis!

Herontdek een oude hobby

In je hoofd ben je continu bezig met die vervelende dip die je voelt. Je energieniveau is laag en je concentratie ver te zoeken. Verleg je focus eens naar iets anders. Ga bijvoorbeeld tekenen, kleur een mandala in, of ga een rondje wandelen bijvoorbeeld. Doordat je met je hoofd bij iets totaal anders zit, zal je minder bezig zijn met de winterdip. En je hebt mogelijk de liefde voor een oude hobby teruggevonden. Win-win situatie als het het mij vraagt.

Verwarm je lichaam

Als echte koukleum weet ik als geen ander wat warmte met je lichaam en geest kan doen. Neem eens een hete douche of warm bad, je zult merken dat je van binnenuit aan het opwarmen bent. Wil je met de hoge energiekosten niet een heel bad vol laten lopen of de hete douche nemen? Maak dan een warme kop thee of chocolademelk (tip: voeg een tik of marshmallows toe) en kruip met een deken in een hoekje op de bank of een lekkere stoel.

Lees ook: 5 tips om gelukkig te worden.

Maak (of luister) muziek

muziekmaken winterdip voorkomen
Bron: Pexels.com

Luister jij ook wel eens trieste muziek als je een neerslachtige bui hebt? Muziek heeft een sterke band met onze emoties en stemming. Muziekmaken en luisteren kan zorgen voor het loskomen van bepaalde emoties. Het is een middel om je te uiten.

Wie weet vind je het maken van muziek zo leuk dat je er een nieuwe hobby aan overhoudt! Online zijn voor verschillende muziekinstrumenten tutorials te vinden met de basistechnieken.

Wist je dat er ook muziektherapie bestaat? Samen met een muziektherapeut maak of luister je muziek en ga je met jouw hulpvraag aan de slag. Dit is een andere manier van therapie dan de reguliere methoden, maar niet minder effectief. Uiteraard hangt dit ook af van persoonlijke voorkeur. Wil je meer over muziektherapie weten? Stuur dan vooral een berichtje!

Probeer een nieuw recept uit

Een heerlijke bezigheid als het buiten koud is, is de keuken induiken en de lekkerste baksels op tafel zetten. Het bereiden van voedsel kan heel therapeutisch werken. Het deeg kneden van een taart of brood kan bijvoorbeeld fijn zijn om boze gevoelens op los te laten. Een vorm van anger management ;). Daarnaast helpen de heerlijke geuren van de baksels jou ontspannen. Neem nou de geur van een verse appeltaart, heerlijk! Ruik jij nu ook meteen een vers gebakken appeltaart? (sorry, not sorry)

Binch-watch die ene serie nog een keer

Heb je echt even helemaal nergens meer zin in behalve bankhangen? Kijk dan die ene serie nog een keer helemaal opnieuw. Misschien kan je dit zelfs wel samen doen met een vriendin of vriend. Via Netflix en Disney+ kan je ook in een serie samen kijken (group Watch), dus dan hoeven jullie beide de deur niet uit. Pak wat lekkers te eten en drinken erbij en hallo feel-good moment!

Welke tip ga jij toepassen?

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *