Tong Tong Fair Den Haag
Lifestyle

Tong Tong Fair 2022 Den Haag

Na enige tijd van afwezigheid was het eindelijk weer zo ver Tong Tong Fair op het Malieveld in Den Haag, of zoals wij het thuis nog altijd noemen: Pasar Malam! Als tweede en derde generatie komen wij graag op de Pasar. Lekker ongegeneerd saté, pisang goreng, spekkoek en rendang eten, kletsen met bekenden en genieten van verschillende optredens, love it! Dit jaar was het al weer de 62e editie, welke gehouden werd van 1 t/m 11 september. Het programma was als vanouds weer divers, de tenten weer groots en de sfeer weer perfect!

Tong Tong Fair ~ Pasar Malam Besar

Jaarlijks staat het Malieveld in Den Haag vol met grote tenten, niet voor het Circus Rens, maar voor de Tong Tong Fair. Wanneer je de entree binnen stapt, sta je midden in de Indische cultuur. Gastvrijheid, kleurrijk, vriendelijkheid, geuren, alles klopt.

Vanuit de entree wandelen je zo de Grand Pasar op. Een Pasar vol met snuisterijen, kledij, voedsel en een groot podium. Op het podium zijn de hele dag optredens, van zang, dans en muziek.

Opzoek naar nieuwe recepten voor thuis? Dan wandelen je door naar het Kooktheater. Hier zijn de hele dag door demonstraties van de meest lekkere recepten.

Tante Lien (Wieteke van Dort) en Yvonne Keuls zijn bekende gasten op de Tong Tong Fair. Ook dit jaar spraken zij weer in het theater (Studio Tong Tong) en kon je ze spontaan tegen komen op de Grand Pasar.

  • Entree Tong Tong Fair
  • Tante Lien op de Tong Tong Fair
  • Indonesië Paviljoen

De Grand Pasar is voor verschillende doelgroepen, het Indonesië Paviljoen richt zich echt op het Indische. Hier is het standaard super druk, maar wel gezellig! Veel gedroogde ingrediënten zijn er te koop, maar ook sarongs, kabaja’s en batik kledij.

Programma Tong Tong Fair 2022

Het programma was dit jaar weer lekker divers. Per dag is er op de website te vinden wat er te doen en te zien is bij de verschillende theaters en podia op de Pasar. Zelf geniet ik altijd van de verhalen van Yvonne Keuls en Wieteke van Dort (Tante Lien).

Naast een uitgebreid programma op de Tong Tong Fair zelf, is er ook in Den Haag van alles te beleven. Zo zijn er rondvaarten door Indisch Den Haag en is er een tentoonstelling op de Amsterdamse Veerkade 9. Mocht je dit een keer willen doen, dan is vooraf reserveren aan te raden!

Eten op de Pasar

Elk jaar is er weer een Eetwijk ingericht op de Tong Tong Fair met verschillende restaurantjes en mogelijkheden tot het verkrijgen van kleine versnaperingen. De geur uit de Eetwijk komt je al tegemoet als je over de Grand Pasar loopt, en het water in je mond. De koks bereiden al het eten vers op de Pasar, alle kruiden doen de tent heerlijk geuren. Dat je dus goed kan eten op de Pasar is een understatement. Het eten is vers, van hoge kwaliteit en precies zoals je zou verwachten op een Pasar.

Ieder jaar worden er ook prijzen uitgereikt in verschillende categorieën aan de beste restaurantjes. Bijvoorbeeld een Award voor de beste het beste toetje of drankje, bijvoorbeeld Tjendol. Je merkt in de Eetwijk aan de lengte van de rijen waar je het beste kunt eten, want de restaurantjes met de awards doen het uiteraard goed bij het publiek.

Een van de versnaperingen die niet kan missen als we op de Pasar zijn, is toch wel de pisang goreng (gebakken banaan). Om je vingers bij af te likken zo lekker vind ik dat! Maar ook elk jaar gaan er een aantal spekkoeken mee naar huis van Jem’s spekkoeken. Thuis gauw in kleinere porties snijden en invriezen, zodat we er weer een jaar mee vooruit kunnen. Dit jaar gingen de smaken origineel, pandan en amandel mee naar huis.

Ben jij wel eens naar de Pasar Malam / Tong Tong Fair geweest?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *