Efteling Symbolica
Lifestyle

Sprookjes bestaan in de Efteling

Verschillende pretparken en kermisattracties verder, maar toch blijft de Efteling favoriet. Ook nu ik volwassen ben ga ik nog even graag naar de Efteling, de Wereld vol Wonderen. Een dagje uit naar de Efteling heeft nog altijd iets magisch, en wat is er nou fijner dan even wegdromen van de werkelijkheid? En dat is waarom jij ook eens naar deze Wereld vol Wonderen zou moeten gaan. Het is genieten tot en met, ook met lange wachtrijen of regenachtig weer!

Waar sprookjes bestaan

Voor mij staat de Efteling nog altijd voor magie, een plek waar sprookjes bestaan. Een plek waar je het innerlijke kind in jezelf naar boven mag laten komen. De Efteling weet jouw zintuigen te prikkelen, in te spelen op je fantasie en deze verder te laten gaan dan je ooit gedacht had. Ook voor mensen met een beperking, allergie of iets anders staat de Efteling klaar. Ik heb nog nooit een plek gehad waar ik zo onbezorgd kon genieten met het hele gezin.

De aankleding van de Efteling is tot in de puntjes verzorgd. Van aangekleden attracties, tot wachtrijen en de restaurantjes, hotels en vakantiehuisjes, alles is in dezelfde stijl vormgegeven. Het oog voor detail is subliem te noemen!

Vroeger bestond het park alleen uit het Sprookjesbos, tegenwoordig is het park veel groter en uitgebreid met verschillende achtbanen en slow riders zoals de Baron, Vliegende Hollander, Joris en de Draak, Droomvlucht en Symbolica. Het wandelen over het park is al een daguitje op zich, alleen als het super rustig is kan je alle attracties doen en de sprookjes in het Sprookjesbos bekijken. Dit lukt natuurlijk niet als je mensen bij je hebt die niet zo snel wandelen of wat langer de tijd nodig hebben om te kijken bij de sprookjes in het Sprookjesbos.

Favoriete attracties

Naast dat ik gek ben op het Sprookjesbos, de muziek in het park en de algehele sfeer, heb ik ook een aantal favoriete attracties in het park. Van slowriders tot achtbanen, dit zijn mijn favoriete attracties:

De Droomvlucht

De Droomvlucht is de ideale attractie om met kinderen een dag Efteling af te sluiten. Op de terugweg naar huis kunnen de kinderen dan heerlijk in de droomwereld blijven. Vroeger werd de baan nog wel eens stil gezet als er een mindervalide persoon de attractie in wilde, tegenwoordig is deze slowrider ook via Virtual Reality te bekijken.

Joris en de Draak

Strijden tegen de draak, met water of vuur. Maar welk element is er sterker tegen de draak? Deze achtbaan kent twee banen, water en vuur. Kies een van de banen en strijdt tegen de draak en het andere element. Welk element is er eerder terug en heeft de draak verslagen?

Symbolica

Symbolica is een relatief nieuwe attractie. Het gebouw is op het dak voorzien van allemaal zonnepanelen en daktuinen, welke vanuit de Pagode goed zichtbaar zijn. Symbolica is een slowrider, welke ook voor mindervaliden te bezoeken is! In een voertuig ga je op audiëntie bij de koning en neem je een kijkje in het kasteel. Een leuke attractie voor jong en oud!

Stoom Carrousel

Ja serieus, deze staat er echt tussen! De Stoom Carrousel vind ik fantastisch! Het leuke aan deze grote carrousel is dat je met je kind mee kan in een koets of op een paard. Deze carrousel is dus voor het hele gezin!

De Vliegende Hollander

Alleen de wachtrij is hier al een attractie op zich! De achtbaan is een combinatie van een achtbaan en bootjes. Durf jij mee te varen en de achtbaan op te gaan? Ondanks dat het een korte achtbaan is, heeft hij wel een bijzonder karakter. Je start in de haven en gaat vervolgens de duisternis in, waarna je buiten op grote hoogte gaat afdalen, terug naar het water.

Carnaval Festival

Ja ja, zit het deuntje al in je hoofd. Die gaat er de rest van de dag niet meer uit! (sorry, not sorry ;)) Carnaval Festival is ook een van de attracties die leuk is voor jong en oud. Er valt super veel te zien, en te luisteren. Wist je dat er heel stuk aan de muziek is toegevoegd wat afgespeeld wordt wanneer de baan wordt stilgezet als er een mindervalide persoon gaat instappen?

Wanneer kan je het beste naar de Efteling?

Dat het druk kan zijn in de Efteling, daar was je vast al van op de hoogte. Maar wist je dat je via de website kunt zien wat de verwachte drukte is op een bepaalde datum in het jaar? Ook is hierin te zien wanneer de Winter Efteling plaatsvindt en of de dag dus druk is of niet. Zo kan je vooraf je uitstapje plannen.

Let bij het plannen op of er bijzonderheden zijn op de dag dat jij van plan bent naar de Efteling te gaan. Bij speciale evenementen kan het zijn dat de Efteling eerder sluit, of dat het niet mogelijk is om na sluitingstijd nog te eten bij de restaurants.

Tickets koop je eenvoudig aan de deur, via de website of via een actie van bijvoorbeeld Albert Heijn.

drukteplanner van de Efteling

Mocht je je afvragen vanaf welke leeftijd het leuk is om naar de Efteling te gaan, dan kan ik je met een gerust hart zeggen dat het park voor alle leeftijden leuk is. Zo zijn er speeltuintjes voor de allerkleinste, en attracties die meer voor de wat grotere zijn. Voor ieder wat wils dus.

Waarom in de winter naar de Efteling?

In de winter is het park volledig in winterse sferen ingericht. Van sneeuw en dennenbomen, tot vuurkorven, bandjes en warme chocolademelk. Ook is het mogelijk om te schaatsen of met een band van een sneeuwhelling af te glijden! De Wereld vol Wonderen wordt door dit winterse thema nog net even wat meer magisch dan wanneer je in een zomeravond door de schemer in het park rond wandelt. Mocht je in deze tijd van het jaar nog niet in het park geweest zijn, dan is dit zeker de moeite waard! Let op; kleed je wel warm aan, het kan koud zijn!

Hoe vaak ben jij al naar de Efteling geweest?

8 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *