Duurzaamheid,  Lifestyle

Shoplog Kringloopwinkels Alkmaar

In deze shoplog laat ik je mijn aankopen zien van de kringloopwinkels aan de Zijperstraat in Alkmaar. Van pareltjes, tot noodzakelijke spullen kan je bij de kringloop vinden en dat maakt het nou juist zo leuk!

In Alkmaar zitten er aan de Zijperstraat meerdere kringloopwinkels. O.a. RataPlan, de outlet van RataPlan en Kringloop Alkmaar zijn hier te vinden. De perfecte locatie voor een dagje uit, want aan het eind van de straat zit ook nog Happy Italy waar je heerlijk kunt eten. In een eerdere blog schreef ik al over de kringloopwinkels in Alkmaar, en mijn favorieten in Noord- en Zuid-Holland.

RataPlan aankopen

Naast dat ik bij RataPlan meerdere items voor in huis scoorde, ging ik ook naar huis met spullen voor anderen. Heerlijk om zo elkaar te helpen.

Mijn eerste aankoop was een theelichthouder. Deze theelichtjes van draadstaal vind ik altijd leuk om in huis te hebben staan. Daarnaast past het perfect bij de inrichting in huis en mijn bèta-achtergrond. #proudnerd

Draadstaal theelichthouder zwart

Voor in het toilet scoorde ik vervolgens een houten plankje met een glazen karaf voor geurstokjes. Eindelijk iets wat past bij de inrichting in huis, waarbij we veel gebruik hebben gemaakt van onbewerkt hout.

Houten plank met karaf voor geurstokjes

Op mijn bureau slingeren meerdere pennen, potloden en andere kantoorbenodigdheden rond. Een klein bekertje deed eerst dienst als pennenbakje. Deze heb ik vervangen voor deze glazen bloempot. Het motiefje in het glas komt weer overeen met de motiefjes in de bloempotten in het thuiswerkkantoor.

Grijze bloempot als pennenbakje

Voor de buurman scoorde ik deze verhoogde stoel. Zijn zoon is te groot voor een kinderstoel, maar nog net de klein om op de eettafelstoel bij de eettafel te kunnen met eten. Deze verhoogde stoel van IKEA is perfect qua hoogte.

Groene IKEA stoel voor kinderen.

Ook zag ik nog meerdere leuke theepotten, waaronder deze. Zelf heb ik genoeg theepotten, maar het blijft toch altijd leuk om even te kijken wat er tussen staat bij de kringloop.

Theepot altijd theetijd tekening

RataPlan outlet aankoop

Bij de outlet van RataPlan scoorde ik deze nep bontjas. Een heerlijke tussenjas voor deze tijd van het jaar. Op de originele RataPlan prijs kreeg ik nog 30% korting, waardoor de jas onder de €10,- kwam. Een koopje, gezien de jas nog gloednieuw is!

Nep bontjas van H&M in de kleur grijs

Kringloop Alkmaar aankopen

Bij Kringloop Alkmaar scoorde ik drie hardcover boeken van Harry Potter. Deze had ik al in paperback, maar hardcover gaat veel langer mee. De paperback boeken gaan in de verkoop op mijn Vinted account.

Harry Potter boeken hardcover Nederlands.

Ik ben zelf gek op mooie armbanden die net even iets speciaals hebben. Niet de standaard bandjes, maar net iets stoerder of met een twist. Deze armband past perfect bij sieraden die ik al had, dus kon ik niet laten liggen.

Stalen zilveren armband met bloemen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *