Hidrofugal deodorant review
Reviews

Hidrofugal Deodorant

Hidrofugal deodorant, van het ene op het andere moment was daar dit “nieuwe” merk. Na het zien van de reclames op tv was ik toch wel nieuwsgierig. Zou deze anti-transpirant echt zorgen voor droge oksels?

Hidrofugal – “de expert tegen zweet”

Hidrofugal deodorant is een relatief nieuw merk op de markt, toch, als je de website bekijkt, zie je dat het merk sinds 1926 al bestaat. De deodorant werd vroeger alleen door artsen voorgeschreven aan mensen die last hadden van overmatige zweetproductie en een sterke lucht. De formule is steeds verder ontwikkeld, en nu is deze deodorant gewoon verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Met Hidrofugal zou zweet geen punt meer zijn, kolkende oksels en nare geurtjes zouden verleden tijd moeten zijn. Niet alleen tijdens normale inspanning, maar ook in stresssituaties. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn als je dit hoort. Ik nam de proef op de som en ging testen!

Soorten Hidrofugal deodorants

Hidrofugal heeft verschillende soorten anti-transpiranten op de markt gebracht, in spray en roll-on variant. Voor de man zijn er de varianten Maximum Protection en Fresh & Strong. De gender neutrale lijn bevat de Classic, Shower Freshness en Double Protection.

Alle varianten beschermen tegen natte oksels en nare geurtjes. Shower Freshness geeft je daarnaast een heerlijk fris gevoel en de Double Protection biedt ook bescherming in stresssituaties en bij warm weer.

Anti-transpirant of deodorant?

De termen deodorant en anti-transpirant worden vaak door elkaar gebruikt, maar het zijn toch echt twee verschillende dingen. Deodorant gaat geurtjes tegen, anti-transpirant het zweten. Een deodorant gaat dus niet helpen tegen klotsende oksels, een anti-transpirant wel. Echt, had ik dat maar jaren terug geweten! Dat de termen door elkaar gebruikt worden maakt het ook niet duidelijk. Helaas is dit iets wat zo diep geworteld zit, dat het voorlopig nog wel door elkaar gebruikt blijft worden.

Hidrofugal Classic review

De Hidrofugal Classic roll-on anti-transpirant heb ik mogen testen. Zelf ben ik graag bezig met duurzaamheid, ik vind het dus fijn dat de roll-on gemaakt is van glas. Deze deodorant past alleen niet helemaal in een duurzame levensstijl, maar gezien hij goed zou beschermen tegen zweten, zou hij wel kleding kunnen redden. Wat dan wel weer duurzaam is.

Hidrofugal deodorant classic roll-on

De Classic anti-transpirant heeft een zachte, niet overheersende, aangename geur. Doordat de geur mild is, heeft deze geen conflicterende werking met parfum. De deodorant is in elke situatie te gebruiken, maar bij warm weer of stresssituaties is het aan te raden om de Double Protection te gebruiken. De anti-transpirant zorgt dus inderdaad voor droge oksels, maar niet als je overmatig zweet of een stresssituatie hebt. Wel blijft de aangename milde geur hangen, die geen plaats maakt voor nare zweet geurtjes.

Op zwarte kleding laat deze deodorant helaas witte strepen achter, zelfs als de deo volledig is opgedroogd. Een minpunt vind ik dit zeker als dragen van veel donkere kleding.

Al met al een prima deodorant, die goed zijn werk doet in een stress-vrije situatie. De prijs, ruim 6 euro, vind ik aan de hoge kant voor een anti-transpirant. Deze koop ik dus alleen in de aanbieding.

Totaalscore:

Waardering: 3.5 uit 5.

Hidrofugal Double Protection review

De Hidrofugal Double Protection anti-transpirant heb ik getest als roll-on en als spray. In tegenstelling tot de Hidrofugal Classic, heeft deze variant een sterkere geur. Nog steeds is de geur mild en aangenaam in vergelijking tot andere geparfumeerde deodoranten.

De Double Protection deodorant zou je droog moeten houden in stresssituaties en wanneer het warm is. Als docent, die zeker stresssituaties tegen komt, zou dit de ultieme anti-transpirant moeten zijn als we de reclames en claims geloven. Ik nam de proef op de som en ging testen tijdens de meest stressvolle periode van het jaar, de tijd vlak voor de vakantie.

Waar andere deodoranten en anti-transpiranten mij in de steek lieten, zorgde voor extreme vlekken op mijn kleding en niet lekker roken, voldoet Hidrofugal veel beter! Geen lelijke verkleuringen in shirtjes onder de oksels, (bijna) geen klotsende oksels en een heerlijke geur. Zelfs na 8 uur buffelen was er geen nare lucht te ontdekken! Wat een verademing, want een nare geur is toch wel echt iets waar ik als docent bang voor ben.

Hidrofugal double protection deodorant

Helaas zorgt ook deze Double Protection variant voor witte strepen in zwarte shirtjes. Dit is wel minder bij het gebruik van de spray ten opzichte van de roll-on. Waarschijnlijk zit het hem dus in de hoeveelheid die gebruikt wordt en lokaal ophoopt bij het gebruik van de roll-on. Iets om op te letten bij het gebruik van de roller.

Tot nu toe heb ik nog geen andere anti-transpirant gevonden die zo goed zijn werk doet. Dat de anti-transpirant per bus 6 euro kost, vind ik wel aan de dure kant. Ook deze koop ik dus alleen in de aanbieding. Gelukkig heb je maar weinig nodig om het gewenste resultaat te krijgen, dus gaat een bus lang mee.

Totaalscore:

Waardering: 4.5 uit 5.

Conclusie: Hidrofugal maakt zijn claims waar als de expert te zijn tegen zweet! Heb jij Hidrofugal al uitgeprobeerd?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *