Reviews

Review | JBL Quantum 300 headset

Op een blog die deels focust op fit zijn een headset review plaatsen? Ja, waarom niet toch? Fit zijn gaat namelijk niet alleen om lichamelijk fit maar ook om geestelijk fit zijn. Gamen is een van de hobby’s die mij ontspanning bied, waar ik geestelijk fit door word. En gelukkig ben ik thuis niet de enige, ook manlief is een fanatiek gamer! Wat wij van de JBL Quantum 300 headset vinden lees je in deze eerlijke review!

Namens de Reviewclub Nederland mochten wij de JBL Quantum 300 headset testen. Wie ons een beetje kent weet dat wij beide van gamen houden. Jaarlijks staat ons huis vol met tientallen computers en andere consoles voor een LAN-party. Het testen van deze headset is dus wel aan ons besteed! Lees hieronder per subcategorie onze uitgebreide review over de JBL Quantum 300 headset.

Design en features

Bij het openen van de doos valt direct op dat de JBL Quantum 300 headset een strak design heeft. Zwart, mat en glim afgewisseld, en geen poespas. Gewoon datgene erop wat nodig is: oorschelpen en een microfoon.

De headset is voorzien van over-ear oorschelpen. Het kussen eromheen is zacht, wat het draagcomfort verhoogd. Hierdoor is voor brildragers deze headset ook ideaal. Geen klemmende brilpootjes meer! De oorschelpen sluiten volledig af, waardoor er onderdrukking is van het omgevingsgeluid.

De headset is lichtgewicht. Doordat hoofdkussen ook niet dik is, drukt de headset niet aan de bovenkant op het hoofd. Door het uitschuiven van headset-pootjes is deze passend te maken voor bijna elk hoofd. Bij kinderen zal de headset helaas te groot zijn, of als je mijn persoon bent een klein hoofd hebt.?

De microfoon zit aan de linker oorschelp verbonden, waar ook de volumeregeling zich bevind en het draad voor connectie met de console. De microfoon kan voorzien worden van een windshield foam. Door de microfoon omhoog te draaien wordt deze automatisch gemute. Er zit enige flexibiliteit in de microfoon, dus deze is goed richting de mond te buigen.

De draad waarmee de headset met de console verbonden kan worden is voorzien van een jack. Hiermee heeft de draad een lengte van 1,2 meter. Deze draad kan verlengt worden door deze te koppelen aan een USB adapter. Hiermee komt de totale lengte van de kabel op 1,5 meter. Een ideale lengte om niet te dicht op je console of computer te zitten. Plug and play maakt deze headset zeker waar, tenzij je iets speciaals wilt instellen zoals reactietijd van de microfoon bij voice activation.

JBL speakers staan bekend om het goede geluid. Dat heeft hoge verwachtingen geschept voor deze headset. Het surround is geweldig, net alsof je echt midden in je game staat. Helaas laat het geluid wel wat te wensen over. De hoge en lage tonen zijn wat afgevlakt waardoor er toch een mindere ervaring is.

Onze mening over de JBL Quantum 300 headset

Als fanatieke gamers, die al meerdere headsets versleten hebben, deed deze JBL Quantum 300 headset toch wat onder aan onze standaard. Het geluid is matig, niet zoals je van JBL zou verwachten, de surround daarentegen is perfect. Het viel onze game-maatjes direct op dat er een andere headset gebruikt werd bij Discord, we klonken anders, blikkerig. Ook viel hier op dat voice activation slecht werkte. Na veel gepruts met de instellingen is het ook niet gelukt dit te verbeteren.

Wat wij beide erg vervelend vonden was de draad die aan de linker oorschelp zit, waar ook de microfoon zit. De linker kant van de headset wordt hierdoor erg zwaar in vergelijking tot de lichtgewicht rechter kant. Ook raak je snel verstrikt in de draad. Uiteraard is dit onze persoonlijke ervaring, en zijn wij gewoonweg meer fan van een draadloze headset.

Omdat voor mij geluid perfect moet zijn, viel de kwaliteit van deze headset erg tegen. JBL heeft een hoge standaard, maar daar komt deze headset niet aan. Hoge tonen en diepe Bass miste, erg jammer.

Als we kijken naar prijs-kwaliteitsverhouding dan is deze headset prima. Zelf zou ik iets meer besteden om de optimale ervaring te krijgen, maar dat is ieders eigen voorkeur.

Al met al dus een prima headset voor de gamer die niet al te veel geld wilt uitgeven en meer kwaliteit wilt dan een 10-20 euro headset. Maar voor de fanatieke gamers die iets meer verwachten is dit toch wel een headset die wat minder is qua kwaliteit.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *