LEGO Botanical collection Flower bouquet review
Duurzaamheid,  Reviews

LEGO Bloemen – Botanical Collection Flower Bouquet | Review

LEGO Botanical Collection Flower Bouquet, de naam zegt het eigenlijk al; een bos van LEGO bloemen. Hier thuis zijn we gek op LEGO, voornamelijk StarWars LEGO, maar ook Harry Potter LEGO ontbreekt hier niet in huis. Bij het zien van deze set was ik ook direct verkocht! Wat een gave set om te zien en te krijgen! Lees gauw verder voor een eerlijke review over dit LEGO bloemenboeket. 

LEGO voor volwassenen

Al enige tijd is LEGO bezig met het ontwikkelen van verschillende LEGO sets voor volwassenen. Speciale bouwwerken zoals iconische, historische bouwwerken zoals de Titanic, de appartementen van Joey, Chandler, Monica en Rachel, maar ook speciale voertuigen en ruimteschepen behoren tot de lijn van sets voor volwassenen. Speciaal voor volwassenen is ook de Botanical Collection ontwikkeld. De Botanical Collection bestaat op dit moment uit de Paradijsvogelplant, de LEGO Bonsai Tree en deLEGO Bloemen (Flower Bouquet).

Het Bloemenboeket kreeg ik laatst in plaats van een gewoon boeket bloemen. Super leuk om deze LEGO set te krijgen, en nog leuker om er zelf mee aan de slag te gaan om hem in elkaar te zetten. Een ludiek en creatief cadeau, waarmee jij zeker de show steelt. Kortom; leuk om te krijgen, maar ook zeker leuk om te geven.

Een LEGO set voor beginners, of toch niet?

De LEGO Botanical Collection Flower Bouquet set behoord tot de lijn met sets voor volwassenen. Op de doos staat daarom aangegeven dat het een set voor de leeftijd 18+ is. Maar is deze set dan ook te maken door kinderen of is het bloemschikken voor gevorderden?

De doos ziet er nogal imposant uit, het lijkt heel wat bouwuren te omvatten, maar niets is minder waar. De set bestaat uit 756 stenen en een handleiding met stappenplan en achtergrondinformatie over de bloemen welke gebruikt zijn in het boeket.

  • Doos LEGO set Flower Bouquet Botanical Collection
  • Doos LEGO set Flower Bouquet Botanical Collection
  • Inhoud LEGO set
  • Informatieboekje LEGO snapdragon
  • Informatie LEGO Roos

Per twee soorten bloemen zitten de steentjes verpakt in plastic zakjes. Dit maakt het bouwen van de set overzichtelijk. Ondanks dat de set bestaat uit kleine onderdelen, was deze af binnen 1,5 uur. Het is dus niet een set waar je dagen aan bezig bent, maar waarmee je wel even helemaal kunt ontsnappen uit de dagelijkse sleur.

LEGO heeft op de website een Spotify afspeellijst klaar gezet welke je kunt opzetten tijdens het bouwen. Hierbij hoopt LEGO jou te helpen bij de ultieme, aangename focus te vinden voor het bouwen. Eerlijk moet ik zeggen dat ik blij ben dat ik deze pas ontdekte na het bouwen van het boeket, hij had bij mij niet bijgedragen aan beter focus, maar juist aan chaos en verwarring. Het helpt mij meer om rustige achtergrond muziek aan te zetten dan het geluid van blokjes die op elkaar gezet worden of op de grond vallen.

Of deze set echt alleen voor volwassenen is, vraag ik mij af. Gezien de moeilijkheidsgraad, de helderheid van de handleiding en de hoeveelheid steentjes, zou een 10 jarige deze set ook prima kunnen maken met af en toe wat hulp.

Creatief met LEGO blokjes

LEGO boeket bloemen
LEGO bloemen met creatieve oplossingen voor blaadjes.

Geen uitval van blaadjes, geen verwelking, geen kleurverlies, deze bloemen blijven mooi. En mooi zijn ze zeker! Elke bloem is met zeer veel detail bedacht en voorzien van een uniek stappenplan om in elkaar te zetten.

Dat de makers van de set een hoop creativiteit hebben is wel te zien aan de onderdelen die gebruikt zijn voor de bloemen. Zo zijn de grote bladeren van een paar bloemen eigenlijk de vleugels van een pterodactyl en de bloemblaadjes zijn gemaakt van een motorkap van LEGO auto’s.

Het enige wat echt mist aan dit boeket is de geur van echte bloemen. Maar wat niet is kan nog komen misschien?

LEGO en duurzaamheid

Als onderdeel van de missie van LEGO om de LEGO stenen voor 2030 duurzaam te maken, zijn verschillende onderdelen van deze set gemaakt van duurzaam plantaardig plastic. Het streven om de stenen te verduurzamen vind ik persoonlijk een mooi iets. Samen kunnen we stappen zetten naar een betere wereld. Het gebruik van duurzame, plantaardige alternatieven is in mijn ogen een grote stap vooruit voor LEGO.

Conclusie

Het LEGO bloemenboeket is een zeer leuke aanvulling op de lijn met LEGO voor volwassenen, welke ook voor de beginner een leuke set is. De moeilijkheidsgraad ligt niet heel hoog (6/10), wat maakt dat het echt een leuke set is voor jong en oud, beginner of gevorderde bouwer.

Het boeket is te combineren met eerdere LEGO sets die uitgebracht zijn, namelijk de Tulpen, Zonnebloemen en de Rozen. De lengtes van de stelen van de bloemen zijn aanpasbaar zodat er een mooi samengesteld boeket van gemaakt kan worden. Bloemschikken met LEGO, wie had dat ooit gedacht dat dit de toekomst zou zijn!

Zorg dat je een vaas in huis hebt zodat je de LEGO bloemen in een mooie vaas kunt zetten. Hiermee heb je weer een uniek item dat zeker bij jouw interieur past.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *