person on green grass field
Duurzaamheid,  Lifestyle,  Thee,  Voeding

Internationale dag van de thee

Soms lijkt het alsof elke dag wel een speciale dag is, waarbij iets gevierd wordt. Zo ook op 21 mei, dan is het de internationale dag van de thee. Maar waarom is deze dag er? En wat is het verschil met 15 december, die ook bekend staat als internationale dag van de thee?

21 mei; International Tea Day

Op 21 mei is het de internationale dag van de thee. Op deze dag wordt er niet alleen stilgestaan bij de geschiedenis van thee, maar ook bij het culturele en economische aspect van thee en bij de duurzamere productie en consumptie van thee. Belangrijke zaken die volgens de United Nations een eigen dag behoren te hebben.

Toch bestaat deze dag nog niet zo lang, pas sinds 2020. Na wat onderzoek over deze dag blijkt dat er ook een andere datum als internationale dag van de thee bekend staat. Een dag die al veel eerder gedoopt is tot International Tea Day.

15 december; International Tea Day

Sinds 2005 wordt ook op 15 december International Tea day gevierd. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de impact op de arbeiders en telers van de wereldwijde theehandel. Presentaties, seminars en openbare events op deze dag staan in het teken van verbinding tussen de theetelers.

Het verschil tussen 21 mei en 15 december zit hem dus in wat er gevierd wordt. Beetje verwarrend is het wel, maar niet onbelangrijk om bij beide dagen stil te staan.

Wil jij ook bijdragen aan de doelen van beide dagen? Volg dan de volgende tips!

white and brown ceramic mug with tea
Photo by lilartsy on Pexels.com

1. Kies biologische of fair trade thee

Door te kiezen voor biologische of fair trade thee draag jij bij aan eerlijke behandeling van de theetelers en arbeiders.

2. Kies voor thee zonder meuk

In veel theezakjes die in de supermarkt gekocht kunnen worden zitten extra aroma’s of kleurstoffen. Let er maar eens op als je de ingrediëntenlijst doorneemt. Ook natuurlijke aroma’s horen niet thuis in thee.

3. Gebruik een theefilter

Theezakjes van de supermarkt zijn naast niet bepaald duurzaam, ook een afbreuk voor de smaak van thee. De zakjes geven een bepaalde smaak af aan je thee, en de theeblaadjes krijgen onvoldoende ruimte om te ontvouwen. Al met al zonde van de heerlijke thee die speciaal voor jouw behoeften geteeld is.

Voor het zetten van een heerlijk kopje thee zijn er nog veel meer tips, hier later meer over!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *