Boek thee
Lifestyle,  Persoonlijk

Mijn favoriete thee smaken

Dat ik gek ben op thee is een understatement. Hier in huis zijn er ongeveer 100 verschillende theemelanges te vinden. Voor ieder wat wils, maar heel eerlijk, vooral voor mijzelf natuurlijk. 😉 Gemiddeld gaat er per dag zo’n 1,5 liter thee door. In de zomermaanden wat frissere smaakjes, in de wintermaanden voornamelijk wat zwaardere theeën. Op het werk weten de collega’s mij inmiddels ook te vinden wanneer er vragen zijn over thee, of wanneer er weer eens geen lekkere theetjes bij de koffieautomaat zijn. Een van de vragen die mij met regelmaat gesteld wordt is wat mijn favoriete thee nou is. Deze vraag beantwoord ik natuurlijk graag!

Groene jasmijn

Hallo bloemige smaak en een herinnering aan het Oosten! Jasmijnthee staat met stipt op één in mijn lijst met favoriete thee. Bloemig, groen, rustgevend, een en al liefde voor deze heerlijke thee.

Deze groene thee bevat aardig wat theïne, dus geen goede match voor als je wilt slapen, maar wel als je even een oppepper zoekt.

cup of healthy floral tea placed on timber table
Photo by Julia Filirovska on Pexels.com

Earl Grey met citrus

Earl Grey thee met citrus, ook wel Russian Earl Grey genoemd. Een standaard earl grey vind ik maar zo simpel. Deze daarentegen is verrassend. De citrustonen maken deze zwarte thee net even wat frisser. Wanneer ik even lekker wil opwarmen op een wat koudere dag, pak ik al snel deze thee.

Zwarte thee met mango of perzik

Als je mij een aantal jaar geleden had gevraagd wat mijn lievelingsthee was had ik meteen gezegd mango perzik thee! Tegenwoordig vind ik deze meestal veel te zoet en gaat mijn smaak eerder naar een losse mangothee of perzikthee. In de zomer zijn deze theeën ook heerlijk als ice-tea, vooral met verse vruchten er doorheen en een takje munt.

Lees ook: DIY | Simpele ice tea

Salie

Saliethee, het mag eigenlijk geen thee heten omdat er geen theebladeren verwerkt zijn in dit aftreksel. De kruidenmelange zet je door salieblaadjes (gedroogd of vers) in een theezeef te doen en hier heet water over heen te schenken. Salie heeft een licht bittere, maar kruidige smaak. De eerste keer dat je deze “thee” drinkt zal je misschien even moeten wennen aan de smaak. Toch raad ik het aan om deze thee met regelmaat te drinken. Salie heeft namelijke vele gezondheidseffecten! Je leest er meer over in de blog: Salie: gezondheidseffecten op een rij.

Kamille

Kamille, echt een van mijn all time favorites. Ook kamillethee is geen echte thee, maar een kruidenaftreksel. Kamille heeft een rustgevende werking, zowel op geest als maag. Juist voor dit laatste ben ik ooit begonnen met het drinken van kamillethee. Nu pak ik met regelmaat een kopje kamillethee, puur omdat het zo onwijs lekker is. Dat ik er helemaal van tot rust kom is extra fijn, dat maakt het theemoment nog beter.

Welke thee is jouw favoriet?

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *