photo of teacup on top of books
Lifestyle

Boeken die je gelezen moet hebben

Welke boeken moet je gelezen hebben? Om jou keuzestress te besparen heb ik dé leeslijst voor jou samengesteld! Een lijst met boeken die je wat mij betreft eens zou moeten lezen. Van hele bekende, tot minder bekende boeken en series, van kinderboeken en Young adult tot echte klassiekers. Er zit vast een boek bij wat je nog niet kende! En om de belevenis van elk boek af te maken, staat er bij elk boek wat je moet lezen een bijpassende thee als tip.

Harry Potter – J.K. Rowling

Tja, om maar meteen met een wel heel bekende reeks in huis te vallen: op plek één staat toch echt de Harry Potter reeks.

Harry dacht dat hij een doodnormale jongen was, wonend bij zijn oom, tante en neefje. Totdat er bezoek kwam van Hagrid, die hem vertelde dat hij een tovenaar is. En zo begint een reeks boeken vol magie, een strijd tussen goed en kwaad en onvoorwaardelijke liefde.

Wil je weten waarom de Harry Potter boeken mijn favoriete boeken zijn en waarom jij ze ook zou moeten lezen? Lees dan mijn gastblog op de website van Joyce leest boeken!

Theetip: Naarmate je verder komt in de reeks wordt het verhaal steeds duisterder. Hier past perfect een zwarte thee bij zoals een heerlijke Earl Gray. Om de rust een beetje te bewaren kan je ervoor kiezen om een Earl Gray met lavendel te drinken.

Harry Potter and the Deathly Hallows book by J.K. Rowling, candle and tea

Mandy – Julie Andrews

Zwart wit tekening weeshuis uit het boek Mandy

Wist je dat Julie Andrews, ja de actrice van The Sound of Music en Marry Poppins onder andere, meerdere boeken heeft geschreven? Mandy is een van deze (kinder)boeken.

Het verhaal is spannend, verdrietig, en spreekt tot ieders verbeelding. Helaas is het boek lastig aan te komen, en alleen nog maar tweedehands te krijgen. Hieronder daarom de korte samenvatting uit de stofomslag.

Tot haar tiende jaar kende Mandy weinig anders dan het ouderwetse weeshuis binnen de smeedijzeren hekken. Mevrouw Bridie, de directrice, was erg aardig voor haar, maar er woonden in dat weeshuis nog dertig andere kinderen die de aandacht opeisten, en vaak voelde Mandy zich heel eenzaam. Dan besloop haar een vreemd, onbestemd verlangen, een gevoel alsof ergens iets op haar wachtte, en dat haar volmaakt gelukkig zou maken. Dat geluk vond zij, toen ze op een dag over de muur klom die de boomgaard van het weeshuis scheidde van een diep en geheimzinnig lokkend bos, en op een open plek het liefste en schattigste huisje aantrof dat zij zich ooit had kunnen dromen. Het stond leeg en zag er verwaarloosd uit, maar toen ze er binnenging, werd haar verbazing nog groter, want een van de kamers was helemaal bekleed met schelpen - en de prachtigste kleuren van zachtroze en parelmoer tot smetteloos wit. 
Hier, dacht Mandy, had ze dus eindelijk het plekjes gevonden, waarvan ze altijd had gedroomd, waar ze zichzelf kon zijn zonder in haar spel en gemijmerde worden gestoord. Maar dan was het nodig dat ze het voor iedereen geheim hield. 
Een lente en een zomer lang, tot ver in de herfst, besteedde ze al haar vrije tijd aan het inrichten van haar geheime schuilplaats. Ze zuiverde de tuin van onkruid en zette er verse planten en bloemen in. Zo voelde ze zich voor het eerst gelukkig. Totdat op een dag haar geheim niet langer haar persoonlijk geheim meer was en er daarna allerlei dingen gebeurden die ze niet had voorzien. 

Theetip: Een rijke rooibos of herfstige melange past perfect bij het lezen van dit boek. De rijke aroma’s doen je wegdromen naar het schelpenhuisje tijdens een heftige herfststorm.

De Geheime Tuin – Frances Hodgson Burnett

Mary Lennox komt na het overlijden van haar ouders te wonen bij haar oom op een groot landhuis. Kil, leeg en koud voelt het in het huis. Het kamermeisje Martha is de enige waarmee Mary contact heeft. Zij verteld Mary over een stukje tuin wat haar oom heeft laten afsluiten na het overlijden van zijn vrouw. Mary is zo nieuwsgierig naar de tuin, dat ze besluit hem te gaan zoeken en te openen…

Theetip: Bij De Geheime Tuin raad ik aan om een witte thee te drinken met bloemige tinten erin. Deze laat je door de geur en smaak binnentreden in de wereld van de verstopte tuin.

Boek De Geheime Tuin, geïllustreerd door Inga Moore

Hunger Games – Suzanne Collins

Boeken van de hungergames

Spanning, liefde, fantasie, oorlog, alles maar dan ook alles zit in deze reeks met boeken! En dat is ook waarom ik aan raad om deze serie boeken eens te lezen.

Ja er was een hype rondom deze boeken, er kwamen tal van films uit, en nog een bijverhaal over het vroegere leven van Snow. Toch vind ik deze hype niet onterecht, want echt, ze zijn goed deze boeken!

Theetip: Voor de Hunger Games raad ik een zwarte thee aan, met rozenblaadjes erdoor. Waarom rozenblaadjes? Daar kom je vanzelf achter als je de boeken leest!

De Reiziger – Diana Gabaldon

Heb jij de serie Outlander al gezien op Netflix? Ben je gek op Jamie Fraser? Lees dan vooral de boekenreeks waarop de serie gebaseerd is! Zelf heb ik eerst de serie gezien en ben daarna begonnen met de boeken. Maar wauw, wat zijn die boeken goed geschreven zeg! Diana neemt je helemaal mee in het verhaal, met alle geuren en kleuren erbij. Waardoor je helemaal wordt opgeslokt in het verhaal.

Theetip: Geniet bij het lezen van De Reiziger serie van een heerlijke groene jasmijn thee. De bloemige accenten nemen je mee naar de groene landschappen welke veelvuldig terugkomen in de boeken.

Bron: Bol.com

The Hobbit – J.R.R. Tolkien

Boek The Hobbit, Tolkien

Een echte klassieker; The Hobbit van Tolkien!

Het zal je maar gebeuren; je huis vol met dwergen en een tovenaar. Ze eten je voorraadkast leeg en vragen of je mee gaat op avontuur, omdat ze een dief nodig hebben die lichtvoetig is. Dat zie je helemaal niet zitten, want je huis en de rust is alles wat je wilt. Uiteindelijk besluit je toch mee te gaan, maar of dat nou zo’n goed idee was…

Theetip: Verleng de spanning, proef de hete adem van de draak Smaug door het drinken van een Chai met peper!

The Notebook – Nicholas Sparks

Als je de film al mooi vond, dan is het een must om ook het boek te lezen! Een liefdesverhaal en een echte tranentrekker. Het verhaal over de liefde, die geen grenzen kent, die niet door ziekte beëindigd wordt, maar voort duurt.

Theetip: Voor dit boek raad ik een heerlijke rozenthee aan om helemaal op te gaan in het thema ‘Liefde’.

The notebook lees boek

Ordo Entia – Esmeralda van Belle

Ordo Entia, boek 1, Esmeralda van Belle

Ordo Entia; een boekenreeks die valt onder young adult urban fantasy. Een serie boeken die je moet lezen als je van fantasy houdt!

Ordo Entia is een geheim genootschap dat de balans tussen de menselijke en mythische wereld in stand probeert te houden. Mythische wezens, liefde en familiegeheimen, de perfecte ingrediënten voor een meeslepend verhaal waar je vanaf de eerste bladzijde door geboeid wordt.

Theetip: Een thee die goed past bij deze boeken is een kruidige, lichte thee. Een groene of witte thee bijvoorbeeld met rozemarijn, kamille en tijm.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *