people toasting wine glasses
Lifestyle

Oudejaarsavond spelletjes

Heb jij al bedacht wat je op oudejaarsavond gaat doen? Zelf hou ik ervan om samen te zijn met mijn dierbaren, een dansje te wagen en om samen spelletjes te spelen. Omdat ik vaak in een groep ben met volwassenen en kinderen, is het wel altijd even kijken wat voor welke doelgroep geschikt is. Sommige spelletjes voor oudejaarsavond zijn meer geschikt voor volwassen dan kleine kinderen. Welke spelletjes ik jou aanraad voor oudejaarsavond lees je hier!

Sjoelen

Leuk voor jong en oud, en natuurlijk een echte klassieker: sjoelen! Het spel waar veel mee groot geworden zijn. Niet zo vreemd als je het mij vraagt, want sjoelen is toch wel echt een heel leuk, maar ook competitief spel. Zeker op oudejaarsavond is het een fijn spel om met zijn allen te doen omdat het voor elke leeftijd geschikt is.

30 Seconds

Hét gezelschapspel voor op feesten en partijen; 30 Seconds. Hoeveel begrippen kan jij in 30 seconden omschrijven zonder het begrip te noemen? Het team dat de meeste begrippen goed raad is de winnaar. Je kan dit spel ook uitbreiden door de begrippen uit te beelden. Een avond vol lachen, gieren en brullen is gegarandeerd met dit spel! Ook leuk om te spelen met kinderen.

Cards against humanity

Hou jij van zwarte humor? Dan is dit een spel voor jou! Samen met vrienden/familie ga je een zin aanvullen of een vraag beantwoorden met de kaarten die je in je hand hebt. Hoe slechter de combinaties, hoe beter, want alleen dan kan jij dit spel winnen.

Omdat Cards Against Humanity van origine een Engels spel is, zullen de meeste deks ook in het Engels zijn. Daarnaast zitten er kaarten bij die niet voor jonge oortjes geschikt zijn, dus een echt spel voor de volwassenen op jouw oudejaarsparty.

Bierpong

Wanneer de kinderen op bed liggen of er geen kinderen zijn, is het tijd om oude vertrouwde spellen uit de kast te trekken. Tijd voor een potje bierpong!

Lukt het jou om een pingpongbal in een plastic beker vol vloeistof te krijgen? Als de bal in het bekertje zit mag je deze leegdrinken.

Mocht je dit spel met alcoholische drankjes spelen, dan geldt natuurlijk NIX18! Hoe meer alcohol in het spel, hoe lastiger het wordt.

Uiteraard kan je dit spel ook prima met limonade spelen, dan is dit spel voor oudejaarsavond ook geschikt voor kinderen!

Bierpong, oudejaarsavond spel
Photo by Paige Thompson on Pexels.com

Wat ga jij op oudejaarsavond doen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *